уторак, 18. јануар 2011.

Обавештење Повереника Синдиката Пореске управе Централа ''Независност''

Овим путем обавештавам запослене и о следећим нашим јавним ставовима, а која гласе:

Синдикат - Министарства финансија - Пореска управа Централа ''Независност''-Београд, Ул. Саве Машковића бр 3-5 соба 102 -Главни повереник- тел. 011/3950619 факс: 011/3953429 е-мale zoran.piskovic@poreskauprava.gov.rs или zpiskovic@gmail.com
Наш Си./Бр. 1/11. од   18.01.2011                   


 ПОРЕСКА УПРАВА-ЦЕНРАЛА
Београд
овде
Предмет: Обавештење


            Дана 14.01.2011. године путем Интернета обавестили смо ширу јавност и све запослене у Пореској управи о нашим ставовима у вези тзв. ''Позива на штрајк'' ЈОС-а бр.2/2011 од 11.01.2011. године.
Ти ставови гласе:

ПРОГЛАС

Поштоване колегинице и колеге!

Сведоци смо такозваних синдикалних ''догађања и драматичних дешавања'' у овој згради као и у целој Пореској управи.

Искључиви промотери тих такозваних ''крупних догађаја''су вам добро познати, јер сте их морали видети када су у дане 12., 13. и 14. 01. 2011. године, агресивно ишли по канцеларијама ове Управе грубо реметећи процес рада запослених, тражећи при том од њих некакве потписе ''подршке'', трпајући им при том у руке некакве пропагандне материјале.
Запослени и симпатизери овога Синдиката који се не слажу са овом целом исфорсираном ''причом'' су тада били присиљавани и присиљени да им дају те потписе ''подршке'', из бојазни да им се ''не замере'', упркос њиховог знања као државно-пореских службеника да су у обавези да штитите и чувају Закон и Законитост свуда и на сваком месту, а поготову на њиховим радним местима. Сви ми запослени добро знамо шта Закон о штрајку недвосмислено каже и прописује о могућностима организовања и одржавања штрајка у државним органима.

Стога се не слажемо се оваквим понашањем ''Већинског'' синдиката, јер се ствара привид у широј јавности да наводно постоји 100% подршка, њиховим ставовима, што наравно није тачно. Ми њихову репрезентативност не признајемо, јер она није остварена путем слободних и демократских синдикалних избора у Пореској управи. Никада нису допуштени у овој Управи промоције и осталих регистрованих синдиката, те је на тај начин ''исфорсирано'' масовно учлањене у тај тзв. ''Већински'' синдикат.

Зато тражимо да се синдикална сцена у Пореској управи коначно васпостави и уреди тек након спровођења слободних и фер демократских синдикалних избора у свим организационим јединицама на свим нивоима, када ће се свим запосленима понудити и омогућити слободно изјашњавање и опредељивање за коју су заиста Синдикалну опцију. Ово је основни захтев на коме ћемо истрајавати.

Овим путем обавештавамо Вас да у овој згради као и целој Пореској управи постоји још један аутентични и регистровани синдикат, који је знатно старији у временском смислу од тзв. ''Већинског'' синдиката, али који је нажалост морао отићи у ''Катакомбе'' Пореске управе, јер су његови чланови једно време били жестоко гоњени од тада владајућих ''Јуловаца''.
Наш назив, контакт телефон са адресом су у заглављу овога Апела јасно наведени, па изволите сагласно Вашој савести слободно нам се јавите. Добро нам дошли.

Према томе, позивају се сви заинтересовани, да нам се слободно обрате и да заједнички определимо конкретне синдикалне циљеве, јер се само у овоме ''Катакомбалном'' синдикату тај циљ за сада сигурно може остварити. Ако синдикат није стварно Независтан, од свих и од сваког, он никада не може аутентичне и изворне циљеве запослених артикулисати и за њих се легалним путем борити и изборити.



С поштовањем,
Главни повереник,
MП
Зоран Писковић с.р.
Достављено путем овог Блог-Интернета

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...